Германското правителство реши да национализира бившата компания на Газпром, SEFE (Securing

...
Германското правителство реши да национализира бившата компания на Газпром, SEFE (Securing
Коментари Харесай

Германия национализира бивша компания на Газпром

Германското държавно управление реши да национализира някогашната компания на " Газпром ", SEFE (Securing Energy for Europe), която има най-голямото подземно газово вместилище в Западна Европа. Това оповестиха от Министерството на стопанската система и опазването на климата на Германия.

Агенцията оправда тази стъпка с неплатежоспособността на SEFE, която би застрашила сигурността на доставките за Германия.

" За да се предотврати тази заплаха и SEFE да продължи да работи, сега се прави смяна на собствеността и стабилизиране на компанията ", се споделя в изказването.

Министерството на стопанската система означи, че SEFE е основна компания за доставка на сила в Германия. Преди това тя се наричаше Gazprom Germania GmbH (GPG) и бе благосъстоятелност на " Газпром ".
Украйна: След решението на Организация на обединените нации замразените съветски активи могат да компенсират нашите загуби
Решението на Общото заседание на Организация на обединените нации да поддържа резолюцията за основаване на механизъм за компенсиране на Украйна за вредите, породени от експанзията на Руската федерация, дава опция на страните, в които се намират замразените активи на Русия, да задействат международен компенсационен механизъм. Това съобщи пред " Укринформ " заместник-министърът на правораздаването Ирина Мудрая.

" Какво значи за нас резолюцията на Организация на обединените нации: страните, в които се намират иззетите активи на Руската федерация, към този момент имат законово обосновано решение и ще могат да преминат от полемики към дейности за започване на работата на интернационален механизъм за обезщетение. Украйна ще им предложи да сключат интернационален контракт за търсене на отговорност от Руската федерация и отплата на нанесените загуби от съветската експанзия ", разяснява тя.

Тя означи, че " най-сетне колосалната работа на огромен брой експерти е получила резултата, за който са се борили от началото на войната ".

В Канада, като част от използването на антируските стопански наказания за нарушение на суверенитета на Украйна, са блокирани над 412 милиона канадски $ (около 330 милиона щатски долара). Това се показва в изказване на Кралската канадска конна полиция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР